Sintweek: maaltafelspel

SintweekDe keuzekast werkt bij mij in de klas erg goed. De kinderen kunnen er heel zelfstandig mee aan de slag, er zit voor ieder wat wils in en ze zijn steeds gemotiveerd als ze iets mogen kiezen uit de kast. Het leek me leuk om de keuzekast wat aan te passen aan het thema en maakte daarom een maaltafelspel waarbij de Zwarte Pieten pakjes moeten verzamelen.

Het spel kan gespeeld worden door 2 tot 5 kinderen omdat er 5 spelkaarten zijn. Elke leerling neemt een kaart waarop een Zwarte Piet  en 10 zakken. Bij elke kaart hoort een maaltafel die de leerlingen kunnen zien in de kraag van Zwarte Piet en in de zakken. In elke zak staat namelijk een oefening.

Maaltafelspel

Om beurt trekken de kinderen een pakje uit het doosje. Op dit pakje staat een uitkomst van een maaltafel. Past de uitkomst bij één van de zakken op hun kaart, mogen ze het pakje houden en op de zak leggen. Is de uitkomst niet van hen dan gaat het pakje weer in het doosje. Hierna is het de beurt aan de volgende. In het doosje zitten ook speciale pakjes waarop opdrachten staan zoals ‘Neem 2 pakjes’ of ‘Geef een pakje aan je linkerbuur’. Dat laatste kan natuurlijk alleen als de linkerbuur een pakje van jou nodig heeft op zijn kaart.

De bedoeling van het spel is om zo snel mogelijk alle zakken te vullen met pakjes en dus de hele maaltafel te verzamelen.

Klik op de afbeelding hieronder om al het materiaal te downloaden.

Zwarte piet - geel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s