Herfstweek: werkblad de lagen van het bos

We zijn alweer aanbeland bij de vijfde dag van de herfstweek. De voorbije dagen deelde ik met jullie materiaal over paddenstoelen en blaadjes en je kon ook al een voorblad bij het thema downloaden. Vandaag laat ik het werkblad zien dat ik maakte over de lagen van het bos.

Het thema dat ik in de klas behandelde was niet gewoon ‘de herfst’ maar ‘het bos in de herfst’. Het leek mij dan ook het ideale moment om het met de kinderen te hebben over de verschillende lagen van het bos.

Ik schreef in willekeurige volgorde een aantal dieren en planten uit het bos op het bord. Het was dan aan de kinderen om deze dieren/planten te ordenen van laag in het bos naar hoog in het bos. Als ze dit gedaan hadden, gaf ik bij elke categorie de juiste naam en legde ik ook een aantal dingen uit. Hierna mochten de kinderen zelf mee nadenken over andere dieren en planten uit de verschillende lagen.

Om de leerstof nog wat verder in te oefenen en vast te zetten, maakte ik ook een werkblad hierbij. Je kan het downloaden door op de afbeelding te klikken.

Herfst de lagen van het bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.