Tablets in de klas: stickdraw animation maker

StickdrawSinds vorig jaar hebben wij op school tablets ter beschikking. Vorig jaar is het er echter niet van gekomen om ze te gebruiken in de klas maar dit jaar startte ik met het goede voornemen om ze vaker boven te halen. Ik startte een zoektocht naar toffe en gebruiksvriendelijke apps en kwam uit bij Stickdraw animation maker.

Deze app biedt je de mogelijkheid om zelf een tekenfilm te maken. Door allerlei tekeningen achter elkaar af te spelen, krijg je je eigen verhaal te zien.

Om te beginnen kan je kiezen of je een staande of liggende tekenfilm wil maken. Vervolgens krijg je een leeg blad te zien waarop je kan beginnen tekenen. Je kan de kleur van je pen, de pendikte, de achtergrondkleur…zelf kiezen zodat je de tekenfilm helemaal naar je eigen hand kan zetten. Als je een foutje maakte, is dat zo weer weggewerkt met de undo-knop.

Een groot voordeel van deze app is dat als je een nieuw blad opent voor de volgende tekening, je de vorige tekening nog lichtjes ziet staan. Zo kan je over de figuren tekenen die je wil behouden en kleine veranderingen toevoegen voor de bewegingen.

De kinderen in mijn klas werkten per 2 aan een filmpje. Dit had zowel voor- als nadelen. Groot voordeel: ze konden elkaar aanvullen op vlak van ideeën en creativiteit waardoor de verhalen vaak snel op punt stonden. Een nadeel was wel dat de kinderen afwisselend moesten tekenen en dit viel niet bij iedereen in de smaak. Het leert hen echter van samen te werken en geduld te tonen voor een ander dus dat is dan weer positieve keerzijde.

Er kwamen heel leuke resultaten tevoorschijn die gingen van zonsondergangen, over vallende appels naar tijgers die andere dieren aanvallen. De filmpjes konden heel eenvoudig opgeslagen worden en kunnen ook naar Youtube geüpload worden, waardoor ze heel eenvoudig gepubliceerd kunnen worden op bijvoorbeeld een schoolblog.

De app kan je hier gratis downloaden voor Android.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.