Verjaardagstaart met verjaardagsbonnen

Verjaardagstaart 1Omdat ik vind dat een verjaardag goed gevierd moet worden, deelde ik met jullie al mijn stoelkroon en verjaardagslied. Een verjaardag kan nooit uitgebreid genoeg gevierd worden dus ik voegde nog wat leuks toe aan het hele verjaardagsritueel. Pinterest zorgde voor de inspiratie (klinkt dat niet herkenbaar?) en ik zorgde voor de uitwerking.

Bij Kruidvat kocht ik een set van drie dozen voor €2,99. De dozen hebben een vrolijk gestreept regenboogmotief. Toen ik alle dozen op elkaar stapelde als verjaardagstaart vond ik het patroon echter wat druk. Zo veel streepjes vond ik wat veel van het goede. Om het geheel wat rustiger te doen ogen heb ik de deksels bekleefd met gekleurd papier en aan de rand vastgezet met washitape in één kleur. Zo ziet de taart er van bovenaf al heel wat minder druk uit.

Verjaardagstaart 2Natuurlijk moest het een echte verjaardagstaart worden, die er feestelijk uitziet. Op het bovenste deksel kleefde ik in foam letters ‘hip hip hoera’. Het tweede deksel gaf ik een rand van zilveren sterren en het onderste deksel kreeg een confetti/glitter-rand. Niet té druk en toch vrolijk en feestelijk.

De dozen maakte ik op elkaar vast met velcro zodat ik ze, als ik dat later nog zou willen, toch nog los van elkaar kan gebruiken.

Aangezien ik nu drie dozen op elkaar gestapeld heb, heb ik in mijn taart heel wat opbergruimte. Voor elke doos bedacht ik een leuke opvulling.

Zoals jullie hebben kunnen zien bij de stoelkroon voorzag ik daarbij verschillende cijfers die met velcro op de kroon gekleefd kunnen worden. Opdat de cijfers niet verloren kunnen gaan, bewaar ik deze in het bovenste doosje.

De tweede doos wordt de opslagplaats van de ballonnen. De jarige kan dan 2 ballonnen uitkiezen die ik ophang aan het bord.

Bij een verjaardag horen pakjes. Omdat ik het niet zo nodig vind om echt een materieel cadeau te geven aan de kinderen, verzon ik iets anders. Ik maakte 5 verschillende verjaardagsbonnen. Hierop staan niet-materiële dingen die de kinderen kunnen uitkiezen als cadeau. Ze krijgen de keuze uit de volgende dingen:

 • een dag geen huiswerk maken
 • een dag zitten op een plaats naar keuze
 • een dag vooraan in de rij lopen
 • 10 minuten extra voorleestijd
 • een filmpje kijken op het digibord (Deze bon zal ik later pas in de doos kunnen steken aangezien onze digiborden op school nog niet aangekomen zijn)

De jarige kiest een cadeaubon uit en levert hem weer in op het moment dat hij hem graag wil gebruiken (dit gebeurt natuurlijk in overleg met de juf.) De bonnen zijn gelamineerd zodat ze een tijdje kunnen meegaan.

Heb je interesse in de cadeaubonnen? Klik dan zeker op de onderstaande afbeelding. Per blad vind je 4 dezelfde bonnen zodat als er verschillende leerlingen in dezelfde periode verjaren ze toch hetzelfde kunnen kiezen.

Verjaardagsbonnen

3 gedachtes over “Verjaardagstaart met verjaardagsbonnen

 1. Evi zegt:

  De bonnen pas ik hier gelijkaardig ook toe in de klas, vinden ze super leuk.
  Ik heb geen echte taart maar laat de lln op het digibord een digitale taart maken. Dat vinden ze ook super tof. Een medeleerling kan den de kleur kiezen, kaarsjes zetten, versieren, …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.