Gelukwensen via Feestboek

Op Facebook volg ik heel wat groepen voor leerkrachten. Ik haal hier heel wat inspiratie uit, probeer andere mensen te inspireren en kom allerlei interessante dingen te weten. Soms zie ik ook mensen die op zoek zijn naar specifiek materiaal. Ze komen dan een afbeelding op internet tegen van iets dat ze leuk vinden maar krijgen geen downloadbaar bestand te pakken. Ik ken het frustrerende gevoel heel goed en ben intussen – al zeg ik het zelf – al vrij handig geworden in het namaken van dingen die ik online tegenkom. Nu was iemand op zoek naar een Feestboek-blad dat kan dienen als verjaardagskaart. Het leek me wel iets leuks en ik besloot het na te maken.

De kinderen van het derde leerjaar vind ik nog wat jong om al actief te zijn op Facebook. Om ze dan een variatie hierop aan te bieden als verjaardagskaart vind ik dan ook niet helemaal passend bij de leeftijd. Toch heb ik het Feestboek-blad gemaakt, je weet nooit in welk leerjaar ik nog terecht kom.

Je kan het blad gebruiken om de jarige gelukwensen mee te geven. Hij of zij kan een profielfoto tekenen en een status schrijven, waarbij de andere leerlingen dan een bericht kunnen plaatsen. Op het eerste blad is plaats voor 8 reacties maar ik voegde nog een tweede blad toe met plaats voor 13 reacties zodat alle kinderen iets kunnen schrijven.

Wil je het Feestboek-blad graag downloaden? Klik dan op de afbeelding.

Feestboek

6 gedachtes over “Gelukwensen via Feestboek

 1. kirbyjanseghers zegt:

  Leuk hé! Ik gebruik je ideetje om in m’n talentenkieskast te steken bij het talent: ‘mensknap’. Ik gebruik het dus niet alleen bij verjaardagen, maar de leerlingen mogen er ook andere dingen op noteren. Bv. ‘Ik heb dit weekend met m’n ploeg een voetbalmatch gewonnen.’ of ‘Ik kreeg er gisteren een broertje bij!’ of ‘Joepie, ik snap eindelijk die moeilijke sommen!’
  Leuk dat de anderen dan kunnen reageren hierop! Bedankt voor de inspiratie!

  Like

  • Elise zegt:

   Ja ik ben blij dat de blog het zo goed doet. Fijn dat ik collega’s kan plezieren met m’n materiaal. Ik zag al dat andere leerkrachten het bij Laura hadden gezien maar ik vind het zo jammer als het niet downloadbaar is. Daarom dat ik het maar even zelf heb gemaakt. Jouw blog volg ik trouwens ook op de voet hoor. Goei werk!

   Like

 2. Jolande zegt:

  Heel erg leuk! Ik gebruik hem graag. Ik vroeg me alleen af of het ook mogelijk was om de word-versie te krijgen. Ik zou namelijk graag de lege profiel-foto iconen willen vervangen door foto’s van mijn leerlingen.

  Like

  • Elise zegt:

   Het doet me plezier om te lezen dat je het bruikbaar materiaal vindt. Ik deel echter geen bewerkbare bestanden omdat ik het materiaal goed vind zoals ik het deel. Ik heb dit ook niet in Word gemaakt dus ik kan het zo niet delen. Hopelijk heb je hier begrip voor.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.