Zelf een pennenbakje maken

Om mijn bureau ordelijk te houden heb ik niet alleen georganiseerde klasseerbakjes nodig, maar was ik ook op zoek naar een goed pennenbakje. Het mocht niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein, het moest er vrolijk uitzien en het moest praktisch zijn. Mijn zoektocht leverde niet veel op dus ik besloot om heel eenvoudig zelf een pennenbakje te maken.

Ik werkte voor dit pennenbakje volgens het principe van de lattenhouder. Alles wat ik nodig had was een pringlesdoos, een papier met een toffe print en washi-tape. Omdat een volledige pringlesdoos nogal groot is om pennen in te bewaren, had ik ook een scherp mesje nodig om de doos te verkleinen.

PennenbakjeDoor een aantal pennen, potloden en scharen te meten bepaalde ik de hoogte van mijn pennenhouder. Op 12 cm van de onderkant zette ik op verschillende plaatsen een streepje zodat ik recht zou snijden. Met een scherp mes sneed ik de bovenkant van de pringlesdoos. Hierna nam ik een blad met een printje dat ik leuk vond en ik mat de goede afmetingen. Met pritt lijmde ik het blad op de doos. De bovenkant van het pennenbakje zag er nu nog slordig en onafgewerkt uit doordat ik daar gesneden had. Hiervoor nam ik een fel kleurtje washitape en knipte ik korte stukjes af. Ik plooide al deze stukjes over de rand. Om een afgewerkt beeld te krijgen, kleefde ik een lang stuk tape rondom de hele buis zodat de kort eindjes niet meer te zien waren. Ik koos ervoor om ook nog een tweede kleurtje tape toe te voegen, net onder de eerste kleur en ook onderaan tegen de rand. 10 minuten werk en ik had een pennenhouder die volledig naar mijn zin was.

Nooit meer op zoek naar een balpen of een schaar, die vind ik vanaf nu op hun vaste plaats terug. Wil je meerdere bakjes maken, dan kan je dit heel eenvoudig doen door je pringlesdoos op verschillende lengtes te snijden. Zo kan je een klein bakje maken voor paperclips, een middeldmatig bakje voor pennen en een groter bakje voor latten, potloden en een schaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.