Opbergplaats voor meetlatten

P1000493Een tijdje geleden konden jullie zien hoe ik bakjes verzamelde voor schrijfgerei en er labels voor maakte. Gisteren ging ik naar school om nog een paar klusjes te doen en ik vulde de bakjes en zette ze netjes in de kast. Meteen zag de kast er een heel stuk netter uit. Het enige wat me stoorde waren de meetlatten. Die lagen in het deksel van een doos van kopieerpapier. Ze namen zo veel plaats in én lagen er eigenlijk ook nog slordig bij. Voorlopig liet ik de latten nog even liggen maar ik hield in mijn achterhoofd dat ik hier nog een oplossing voor moest bedenken. Nooit gedacht dat de oplossing zich zo snel zou aandienen maar vandaag staat er  al een lattenhouder klaar die ontzettend eenvoudig te maken is.

Rondklikkend op pinterest kwam ik op dit artikel terecht: de eigenares van de website maakte een lattenhouder van…een pringlesbuis. Dat ik daar nooit eerder op gekomen was. De leerlingen kunnen gemakkelijk aan de latten want ze steken er een stukje uit, de houder neemt niet te veel plaats in en de latten zijn mooi gegroepeerd. Dat moest ik ook hebben.

Sommige dingen hou ik bij onder het motto ‘Dat kan ik ook nog wel eens gebruiken’. En kijk, zo komt die Pringlesbuis die hier al jaren ligt, toch nog van pas. Uit mijn collectie van papier met een printje koos ik een lichtblauw papier met witte en groene sterretjes (danku Hema). Toen ik het rond de buis rolde, merkte ik dat ik niet toekwam met papier. Ik zou dus ofwel nog een papier moeten nemen en het gat moeten opvullen of het probleem anders oplossen. Na even nadenken besloot ik om de leegte op te vullen met knalgroene washitape (nogmaals,  danku Hema). Ik plakte het papier vast met Pritt, vulde de leegte met tape en voorzag het hele gebeuren ook nog van een groen taperandje langs boven en langs onder. Omdat de bovenkant van de doos wat beschadigd was, plooide ik hier ook nog tape rond zodat het er verzorgd uitzag. En hopla, klaar is de lattenhouder! Heel snel klaar, ziet er tof uit en lijkt me superpraktisch.

Hier nog een detail van de getapete delen:

P1000494 P1000495

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.