Schrijfgerei organiseren

Label materiaalDe zomervakantie is niet alleen een periode om te rusten maar ook een tijd waarin projectjes aangepakt worden. Ik heb in de klas een grote, open kast met allerlei vakjes. In deze kast bewaar ik zowel schrijfgerei als werkschriften, MAB-materiaal… Omdat de kast geen deuren heeft, oogt deze al snel erg rommelig. Dit wilde ik graag vermijden door allemaal dezelfde bakjes voor schrijfgerei te voorzien. Ik ging op zoek naar goede bakjes en voorzag alles van een label.

Een vriendin van me stuurde me naar de vleestoog in de Delhaize. Van haar had ik namelijk gehoord dat de bakjes waarin slaatjes geleverd worden, linea recta de vuilbak in gaan. Maar wie dat lief vraagt, krijgt deze bakjes proper en wel mee naar huis. Ik trok mijn stoute schoenen aan en informeerde of ik bakjes kon krijgen. En ja hoor, ik ben nu 7 bakjes rijker. Dat was de voorraad die ze hadden liggen maar als ik er nog nodig heb, denk ik dat ik er zeker nog krijg.

De bakjes zijn rechthoekig, wit en niet te groot/niet te klein (Voor de nieuwsgierigen: b x l x h = 9 cm x 20 cm x 8 cm). Ideaal dus voor balpennen, stiften, potloden… Aangezien de bakjes wit zijn, kan je niet zien wat er in zit. Om dit op te lossen, maakte ik zelf toffe labels voor op de bakjes.

Voorlopig maakte ik 7 labels want ik heb op dit moment maar 7 bakjes. De indeling van mijn bakjes is als volgt:

 • stiften
 • potloden
 • balpennen
 • schrijfpotloden
 • gommen & slijpers
 • scharen
 • pritt

Voor elk bakje voorzag ik een groot en een klein label zodat we langs 2 kanten kunnen zien wat erin zit. Het kleine label is 7 cm lang en 4 cm hoog en het grote label is 14 cm lang en 5 cm hoog.

Ik drukte de labels af op gewoon, wit papier en knipte ze daarna uit. Met plastic kleeffolie maakte ik de labels vast op de bakjes zodat ze een tijdje kunnen meegaan.

Labels materiaal groot

Labels materiaal klein

8 gedachtes over “Schrijfgerei organiseren

 1. Evi zegt:

  Super mooie labels! Ik drukte ze al af om zelf te gebruiken. Is het mogelijk het bestandje door te sturen waarin ze kan bewerken. Wilde er graag nog enkele maken… Alvast bedankt! Groetjes Evi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.