Bladwijzers

In het 3de leerjaar bij ons op school wordt 3 keer per week begeleid gelezen. Aangezien de leerlingen nog volop onderweg zijn naar AVI 9 is deze training van groot belang. De leerlingen lezen op eigen tempo in de boeken van de school en gaan alle dagen voort waar ze gebleven waren. Om gemakkelijk terug te vinden waar ze zaten, ontwierp ik een vrolijke bladwijzer.

Om de link met het lezen te behouden koos ik voor een lezende uil. De chevron-print is tegenwoordig helemaal hip, en ook ik wil niet achterblijven. De achtergrond werd dus gele chevron. In een speels lettertype zette ik er de namen nog op, en klaar! (Het lettertype heet DK Lemon Yellow Sun en is hier te downloaden)

De bladwijzer is te downloaden in PDF-formaat (zodat je de juiste lay-out zeker ziet) en in Word-formaat (zodat je de tekst kan aanpassen). In het word-bestand zal je zien dat het lettertype niet klopt maar dat is omdat het lettertype dat ik gebruikte geen standaard-lettertype is. Kies je ervoor om de bladwijzers ook te gebruiken, download dan zeker DK Lemon Yellow Sun.

Bladwijzer download pdf

Bladwijzer download word

2 gedachtes over “Bladwijzers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.